Tostelle

Wymyśliliśmy Tostelle – czyli wypiekane chrupkie placuszki, które chwile przed tym jak zaczęły chrupać były miękkimi tortillami.

Nie ma zdrowszych czpisów. Wymyśliliśmy, że muszą być zdrowe – dlatego są pieczone
a nie smażone. Że muszą mieć prosty skład. Dlatego kukurydza, woda, sól kamienna (niejodowana i bez antyzbrylaczy) i jedna specjalnie wybrana zdrowa, przyprawa.

Zielone tostelle swój kolor zawdzięczają słonecznikowi, Czerwonawe – ostrej papryce jalapeńo, Szarawe – czarnuszce. A kminku i kolendry na oko nie da się rozróżnić –
te trzeba powąchać i chrupnąć.

Czasami robimy wersje specjalne – takie nasze ręcznie robione Jaguary – na wiosnę
z czosnkiem niedźwiedzim, dla najmłodszych bez soli, z pestkami dyni, sezamem…
nasza wyobraźnia nie ma końca.

Nasze Tostelle

z kolendrą
z chili
ze słonecznikiem
z kminkiem
z czarnuszką